5 noiembrie 2012

Microbuz cu antemergator, plin cu tigari de contrabanda

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, intr-un microbuz, 18.000 pachete de tigari provenite din contrabanda.
In urma actiunii au fost retinute trei persoane care sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

In ziua de 04.11.2012, o patrula a politiei de frontiera, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat pe DN 19 un microbuz marca Mercedes Vito, suspect ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

Lucratorii nostri au procedat la interceptarea masinii, folosind semnalele acustice si luminoase, insa conducatorul auto a ignorat semnalele politistilor de frontiera, continuandu-si deplasarea in viteza.

Imediat, politistii de frontiera au pornit in urmarirea mijlocului de transport, descoperindu-l ulterior abandonat. La controlul efectuat asupra autotuvehiculului au fost descoperite 36 de colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.

Totodata, in apropiere a fost depistat un alt autoturism in care se aflau trei cetateni ucraineni, Vasyl M., Vasyl M. si Vasyl D., cu varste cuprinse intre 25 si 39 ani. Din primele cercetari a rezultat faptul ca acesta avea rolul de antemergator in asigurarea transportului ilegal de tigari.

Ambele autovehicule, intreaga cantitate de tigari si persoanele in cauza au fost conduse la sediul S.P.F. Sarasau, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 18.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 163.000 lei, acestea fiind ridicate in vederea confiscarii.

Barbatii sunt cercetati acum pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Totodata autoturismele folosite la activitatea infractionala au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana