16 ianuarie 2013

11 plase de pescuit confiscate

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand doi cetateni romani care detineau in mod ilegal 11 plase de pescuit de tip comercial si monofilament, in lungime de peste 300 metri.

In data de 15.01.2013, in jurul orei 13.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Chilia si S.P.F. Isaccea au actionat pe raza judetului Tulcea, in zona de competenta, unde au identificat un cetatean roman, in varsta de 59 ani, care detinea 9 plase de pescuit tip setca si o plasa tip monofilament in lungime totala de aproximativ 300 de metri, respectiv un cetatean roman, in varsta de 52 ani care avea intr-o barca, o unealta de pescuit tip ava in lungime de 30 metri, fara documente justificative.

Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii plasele si au intocmit persoanelor in cauza acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de detinere, comercializare sau utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament si folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, fapte prevazute si sanctionate de art. 64, lit. k si m din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana