22 ianuarie 2013

9.000 de tigarete ascunse intr-un autoturism

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moldova-Veche, judetul Caras Severin, au desfasurat, pe D.N. 57, o actiune pe linia prevenirii si combaterii traficului cu tigari, ocazie cu care au descoperit, intr-un autoturism, cantitatea de 9.000 tigarete marca Pall Mall de provenienta Serbia.
Pe timpul desfasurari actiunii, politistii de frontiera au facut semnalele regulamentare pentru oprirea in trafic a unui autoturism marca Ford Escort, dar soferul acestuia a refuzat sa opreasca, si-a continuat deplasarea in tromba si s-a adapostit intr-un imobil de pe raza localitatii Radimna, dupa ce si-a abandonat autoturismul.
In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au descoperit, ascunse in autoturism 450 pachete de tigari marca Pall Mall de provenienta Serbia. Totodata, a fost identificat soferul autoturismului, cetateanul roman I.P.V., in varsta de 36 ani, domiciliat pe raza judetului Caras-Severin, alaturi de care se mai aflau doua persoane de sex feminin, sotia acestuia, in varsta de 32 de ani si K.T.C., in varsta de 43 ani.
Pe numele persoanelor in cauza politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, transportul, preluarea bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 86/2006.
Intreaga cantitate de tigarii, in valoare de aproximativ 4.500 lei a fost indisponibilizata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana