23 ianuarie 2013

Aproximativ 2 tone de peste si plase de pescuit in lungime de 3 kilometri confiscate in Delta Dunarii

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat, in aceasta saptamana, mai multe actiuni pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in Delta Dunarii, constituind echipe comune de control cu reprezentantii A.R.B.D.D. si A.N.P.A. In urma actiunilor desfasurate au fost identificati patru cetateni romani care transportau cu ambarcatiuni pescaresti, respectiv cu o autoutilitara, cantitatea de 1.813 kilograme peste din specii diferite si plase de pescuit comercial in lungime de 2.929 metri fara documente justificative.

  • In data de 21.01.2013, in jurul orei 17.30, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Tulcea si reprzentanti ai A.R.B.D.D. au actionat pe lacul Dunavat din judetul Tulcea, unde l-au identificat pe S.S. de 24 ani care transporta cu o barca cantitatea de 1.501 kilograme peste, de specii diferite, fara documente justificative.
    In jurul orei 22.30, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Tulcea au oprit pentru control, in apropierea localitatii Murighiol, o autoutilitara condusa de A.C. de 22 ani domiciliat in Bucuresti.
    In interiorul autoutilitarei inmatriculata in Bucuresti a fost descoperita cantitatea de 111 kilograme peste pentru care conducatorul auto nu a putut prezenta documente de provenienta si transport.

  • In data de 22.01.2013, in jurul orei 07.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Chilia au actionat pe lacul Babina din judetul Tulcea unde au verificat o ambarcatiune condusa de N.A., in varsta de 25 ani.
    In urma controlului a fost descoperita cantitatea de 154,4 kilograme peste si un numar de 33 plase de pescuit tip setca din ata in lungime de 2.929 metri.
    Persoana in cauza nu a putut prezenta documente justificative pentru desfasurarea de activitati de pescuit comercial, astel incat politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii plasele evaluate la 6.600 lei, precum si ambarcatiunea din fibra de sticla, un motor de barca marca Suzuki, un rezervor de benzina si 2 rame, valoarea acestor bunuri fiind de aproximativ 8.200 lei.
    In acceasi zi, in jurul orei 11.00, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Tulcea si reprezentanti ai A.N.P.A. l-au identificat, pe raza localitatii Macin, pe T.C. de 46 ani care oferea spre comercializare, intr-o piata agroalimentara, cantitatea de 47 kilograme peste fara documente legale.

Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de 1.813,4 kilograme peste evaluata la aproximativ 1.000 lei, pe care ulterior au predat-o spe valorificare unor societati comerciale de profil, in conformitate cu prevederile legale.

Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de braconaj piscicol prevazute si sanctionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana