10 ianuarie 2013

Bunuri in valoare de 367.000 lei confiscate in P.T.F. Constanta Sud Agigea

Politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au constituit o echipa comuna de control impreuna cu reprezentantii Biroului Vamal Constanta Sud, descoperind in trei containere sosite in P.T.F. Constanta Sud Agigea din directia China bunuri susceptibile a fi contrafacute si marfa nedeclarata cu o valoare de aproximativ 367.000 lei.

In data de 08.01.2013 politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au efectuat, la rampa existenta in cadrul P.P.F. Constanta Sud Agigea, controlul amanuntit asupra a doua containere sosite din China pe adresa unor societati comerciale cu sediul in municipiul Bucuresti.

In urma controlului primului container au fost descoperite 36.000 bucati reprezentand vesela de bucatarie din aluminiu, bunuri ce nu au fost declarate, valoarea aproximativa fiind de 180.000 lei.

In cel de-al doilea container au fost identificate 160 articole de uz gospodaresc (mopuri electrice cu abur), bunuri susceptibile a fi contrafacute cu o valoare de aproximativ 30.000 lei daca ar fi fost originale.

In data de 09.01.2013, politistii de frontiera si vamesii constanteni au finalizat controlul unui alt container sosit din China la sfarsitul anului trecut, in care au fost descoperite 3.144 aparate de masaj electric inscriptionate Relax &Slim, bunuri susceptibile a fi contrafacute cu o valoare de aproximativ 157.000 lei daca ar fi fost originale.

Marfa din cele trei containere a fost ridicata in vederea confiscarii de catre lucratorii vamali si trimisa spre expertizare.

Politistii de frontiera au intocmit administratorilor societatilor comerciale in cauza, un cetatean chinez, un cetatean sirian si doi cetateni turci cu resedinta in Bucuresti, respectiv in judetul Ilfov, dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de folosire de acte nereale fata de autoritatea vamala, fapta prevazuta si sanctionata de art. 272 din Legea 86/2006, respectiv de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, fapta prevazuta si sanctionata de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana