22 ianuarie 2013

Minora in varsta de 4 ani, ascunsa sub bancheta unui microbuz, depistata la Nadlac

Politistii de frontiera aradeni au descoperit o fetita in varsta de patru ani, ascunsa de tatal ei sub bancheta din spate a unui microbuz, incercand astfel sa o treaca ilegal frontiera romano-maghiara, fara efectuarea formalitatilor de frontiera.

In data de 22.01.2013, in jurul orelor 02.10, la Punctul de Trecere al Frontierei Nadlac - jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Florin M., in varsta de 27 ani, care conducea un autoturism marca VW Transporter, inmatriculat in Spania, care avea ca destinatie finala Spania.

In autoturism se aflau ca pasageri sapte persoane, cetateni romani, cu varste cuprinse intre 26 ani si 47 ani, toti cu domiciliul pe raza judetului Teleorman.

Cu ocazia controlului, politistii de frontiera aradeni au descoperit, ascunsa sub bancheta din spate a microbuzului si acoperita cu o patura, o minora in varsta de patru ani.

Toti pasagerii microbuzului au fost condusi la sediul sectorului pentru declaratii si clarificarea situatiei.

Din verificari a rezultat faptul ca tatal fetitei, Marian T. in varsta de 33 ani, se afla ca pasager in acest microbuz. Acesta a motivat gestul sau prin faptul ca timpul scurt pe care l-a petrecut in tara nu i-a permis sa obtina documentele de calatorie legale, necesare minorei pentru a calatori in Spania, unde se afla mama ei.

Persoanelor implicate in aceasta cauza, soferului Florin M. si tatalui minorei, Marian T., li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de participatie improprie la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana