8 ianuarie 2013

Persoane salvate de politistii de frontiera


In ultimele ore, ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile, politistii de frontiera au venit in sprijinul cetatenilor, intervenind pentru evacuarea a 41 persoane blocate in zapada  in  zona de frontiera.
În această dimineaţă, între orele 03.00-05.00 politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni care executau misiuni specifice, au intervenit cu forte si mijloace proprii pe sectorul de drum situat intre localitatile Berezeni si Musata, pentru deblocarea din nameti a unei ambulante care trebuia sa preia un minor in varsta de 2 ani jumatate. Lucratorii nostri au preluat de la domiciliu minorul si mama acestuia si i-au transportat la ambulanta, care ulterior si-a continuat traseul spre spitalul municipal Husi.
Ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile, tronsonul de drum Husi –Albita a fost inchis in aceasta dimineata, mai multe mijloace de transport ramanand blocate intre localitatile Husi si Rasesti. Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au venit in sprijinul populatiei si au acordat sprijinul necesar pentru evacuarea persoanelor blocate.
Astfel, lucratorii nostri au intervenit pentru preluarea unui numar de 6 persoane aflate intr-un microbuz ce efectua curse regulate pe relaţia Bucuresti-Chisinau si transportul acestora in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, de unde si-au continuat calatoria spre domiciliu.
Aceiasi politisti au intervenit pentru transportul la localitatile de domiciliu a peste 35 de persoane aflate intr-un autobuz ce efectua curse regulate pe relatia Husi –Ghermanesti.
De asemenea, politistii de frontiera au asigurat, cu ajutorul autospecialelor din dotare, transportul soferilor a 10 autoturisme la statia PECO din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Albita de unde acestia au putut achizitiona combustibil.
 Politistii de frontiera asigura in permanenta sprijin participantilor la traficul transfrontalier si impreun cu autorităţtile competente actioneaza in comun in vederea interventiei in caz de urgenta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana