10 ianuarie 2013

Sute de asigurari tip carte verde si formulare de inspechaitii tehnice periodice false ascunse sub haina unui cetatean bulgar

Politistii de frontiera doljeni au depistat un cetatean bulgar care a incercat sa introduca in tara sute de documente false pentru autoturisme inmatriculate in tara vecina, constand in asigurari tip carte verde, stikere, autocolante si formulare pentru inspectii tehnice periodice.Bulgarul ascunsese 300 de formulare I.T.P. si autocolante intr-un colet pe care si-l legase de spate, sub imbracaminte, cu o centura.

In data de 09.01.2013, ora 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, calatorind pe jos, cetateanul bulgar Goshov I., in varsta de 43 ani.

Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca persoana respectiva transporta trei colete din material plastic in care se aflau zeci de formulare de asigurare tip carte verde pentru autoturisme, necompletate.

De asemenea, in urma controlului amanuntit efectuat asupra persoanei in cauza, a mai fost descoperit, pe spatele acesteia, prins cu o centura, un colet in care se aflau 100 formulare pentru inspectia tehnica periodica, necesare autovehiculelor inmatriculate in Bulgaria, 100 stikere care se lipesc pe formularul de inspectie tehnica si 100 autocolante care se aplica pe parbrizele autovehiculelor, toate false.

In cadrul primelor cercetari, cetateanul bulgar a declarat ca urma sa predea coletele cu documente unui cetatean roman.

Toate formularele descoperite au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar persoanei in cauza i s-au intocmit acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

In aceeasi zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judetul Dolj, politistii de frontiera au depistat doi cetateni romani, Valentin C. si Ilie D., in varsta de 43 ani, respectiv 32 ani, care au prezentat pentru autoturismele pe care le conduceau, un Rover si un Alfa Romeo inmatriculate in Bulgaria, taloane pentru inspectie tehnica periodica false.

Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de uz de fals, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana