10 ianuarie 2013

Tigari de contrabanda ascunse in doua autovehicule descoperite cu ajutorul cainelui Nefa

In ultimele 24 de ore politistii de frontiera din judetul Timis au depistat peste 1.400 pachete de tigari de contrabanda ascunse in mijloace de transport sau abandonate, ce apartineau unor cetateni romani si sarbi.
  • La Punctul de Trecere a Frontierei Moravita, pe sensul de intrare in tara, s-au prezentat la controlul specific, la scurte intervale de timp, cetateanul roman Adrian I., in varsta de 34 ani, la volanul unei autoutilitare marca Iveco, inmatriculata in Romania si cetateanul sarb Goran S., in varsta de 46 ani, la volanul unui automarfar inmatriculat in Serbia.
    Politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali si cu ajutorul cainelui politist Nefa au gasit la controlul fizic efectuat asupra mijloacelor de transport, 597 pachete de tigari de contrabanda marcile Fast si Marble, de provenienta Serbia, ascunse in locasuri special amenajate in peretii, respectiv sub salteaua din patul cabinei mijloacelor de transport.
    Cei doi barbati au declarat ca au achizitionat bunurile in valoare de 5.970 lei din Serbia.
    Intreaga cantitate de tigarete a fost ridicata in vederea confiscarii de catre D.R.A.O.V. Timisoara, iar celor doua persoane li s-a aplicat cate o sanctiune contraventionala de 5.000 lei, fiecare in baza Legii 86 din 2006.
  • Azi noapte, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta, impreuna cu Politia orasului Deta si lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis au desfasurat in zona de competenta o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari.
    Astfel, au fost observate pe comunicatia din localitatea Voiteg doua autoturisme marcile VW Golf 5 si Audi A4, ai caror soferi au intors brusc la vederea echipajului politistilor de frontiera si s-au deplasat in viteza catre localitatea Jebel, respectiv Sag.
    Imediat a fost demarata o actiune, ocazie cu care lucratorii nostri impreuna cu politisti din cadrul Politiei orasului Deta, au gasit abandonate la intrarea in localitatea Jebel, 810 pachete tigari marca Trocadero si Marble, provenineta Serbia, care in cadrul cercetarilor s-au dovedit a fi abandonate de catre soferii urmariti.
    Soferii, cetateni romani, cu domiciliul in judetul Timis, au fost condusi la sediul S.P.F. pentru cercetari.
    Pe numele celor in cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiuni de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 tigarete.
    Intreaga cantitate de tigari, evaluata la suma de 8100 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana