15 ianuarie 2013

Trei maramureseni depistati la frontiera cu tigari de contrabanda

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat si retinut 3 barbati din judetul Maramures care intentionau sa introduca ilegal in tara si ulterior sa comercializeze, pe piata neagra de desfacere din Romania, 1.879 pachete tigari de provenienta ucraineana.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 17.000 lei, a fost confiscata, iar maramuresenii sunt cercetati acum pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
In data de 14 ianuarie 2013, in jurul orei 20.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighet a observat, pe dealul Hera, doua persoane care se deplasau de la frontiera de stat inspre localitatea Rona de Sus, transportand mai multe colete voluminoase.
La fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce.
Una dintre persoane a fost retinuta imediat, cealalta fiind identificata ulterior.
La cercetarea terenului au fost descoperite 3 colete ambalate in folie de culoare neagra ce contineau 1.479 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 13.300 lei.
Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului, judetul Maramures, au confiscat 400 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana pe care un cetatean roman le depozitase la domiciliul sau, in vederea comercializarii ilegale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana