27 februarie 2013

880 litri de motorina confiscati de politistii de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Suceava au depistat aproximativ 900 litri de combustibil care au fost sustrasi de la un tren de marfa stationat in gara C.F.R. Dornesti.

Ieri, 26 februarie 2013, in jurul orei 20.50, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Suceava au observat, in apropierea statiei C.F.R. Dornesti, jud. Suceava, un microbuz care stationa in apropierea liniei de cale ferata.

La scurt timp, in dreptul masinii a oprit un tren de marfa ce avea ca destinatie Ucraina.

Astfel, a fost observat un barbat care sustragea din locomotiva trenului, cu ajutorul unui furtun, combustibil pe care ulterior il depozita in recipiente de plastic, iar conducatorul auto le transporta in microbuz.

Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor doi barbati, moment in care acestia au incercat sa fuga. Lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale in vigoare, fiind tras un foc de avertisment in plan vertical.

In urma actiunii, a fost retinut soferul masinii, cetateanul roman, Costica D., de 35 ani, domiciliat in localitatea Dornesti, jud. Suceava. Cealalta persoana s-a urcat in trenul care si-a continuat deplasarea spre frontiera, fiind retinuta si identificata ulterior in P.T.F. Vicsani. Astfel s-a stabilit ca barbatul este un cetatean ucrainean, in varsta de 38 ani, seful garniturii.

La controlul efectuat asupra microbuzului au fost descoperite 30 de recipiente ce contineau 880 litri de combustibil.

Cetateanul ucrainean este cercetat de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de delapidare, cetateanul roman pentru savarsirea infractiunii de complicitate la delapidare, iar combustibilul a fost ridicat in vederea continuarii cercetarilor.

Totodata, au fost informate si autoritatile de frontiera ucrainene in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana