15 februarie 2013

Aproximativ 650.000 de tigarete de contrabanda, confiscate in Portul Constanta si Municipiul Constanta

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curtii de Apel Constanta si cu suportul tehnic si informativ al S.R.I. - Directia Judeteana de Informatii Constanta, actiuni pentru combaterea contrabandei cu tigari.Astfel, au fost efectuate 13 perchezitii in municipiul Constanta, fiind ridicate, in vederea confiscarii 646.600 de tigarete ce provin din activitatea de contrabanda, mai multe sume de bani in lei si valuta, precum si doua autoturisme marcile Volkswagen Touareg si Audi A4.Totodata, 15 persoane, 10 cetateni straini si 5 romani, sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda cu tigarete si evaziune fiscala.

In data de 14.02.2013, in intervalul orar 14.30 – 22.00, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, beneficiind de suportul tehnic si informativ al S.R.I. - Directia Judeteana de Informatii Constanta si cu participarea comisarilor din cadrul Garzii Financiare Constanta, au descins la mai multe locatii de pe raza judetului Constanta, in cadrul unei actiuni complexe de combatere a contrabandei cu tigari si a evaziunii fiscale.

Au fost efectuate un numar de 13 perchezitii, in mai multe locatii despre care existau suspiciuni ca erau depozitate tigari de contrabanda spre a fi valorificate in mod ilegal. Cu aceasta ocazie au fost depistate si ridicate, in vederea confiscarii, un numar de 105.800 tigarete de marci diferite, cu o valoare de aproximativ 52.900 lei.

Totodata au mai fost ridicate in vederea confiscarii diferite sume de bani (5.968 lei, 4.300 dolari, 7.425 euro), documente financiar - contabile de la doua societati comerciale cu sediul in municipiul Constanta, apartinand unor cetateni straini, suspectate ca derulau activitati de contrabanda cu tigarete si evaziune fiscala, inscrisuri care probeaza activitatea infractionala a suspectilor, precum si doua autoturisme de lux, marcile Volkswagen Touareg si Audi A4, evaluate la aproxiamativ 25.000 euro.

In cadrul aceleiasi actiuni complexe, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au efectuat in Portul Constanta un control amanuntit asupra a doua nave, sub pavilion Togo, prilej cu care au fost descoperite, ascunse in sala masinilor respectiv in peretii dubli, 540.800 de tigarete, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

In cauza sunt cercetate 15 persoane, 10 cetateni straini si 5 romani, pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda cu tigarete si evaziune fiscala, fapte prevazute si sanctionate de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, art. 296, ind. 1 din Legea 571/2003 si art. 9, lit. a si b din Legea 656/2002.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana