7 februarie 2013

Doi migranti ascunsi intr-un automarfar incarcat cu lemne

Politistii de frontiera aradeni au descoperit doi migranti care au incercat sa iasa ilegal din tara ascunsi in compartimentul de marfa al unui automarfar, care transporta lemne de foc in Ungaria.

In data de 06.02.2013, orele 09.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat pentru a iesi din tara, cetateanul roman Leonard K., in varsta de 22 ani, din jud. Harghita, care conducea un automarfar marca MAN, inmatriculat in Romania si care transporta cantitatea de 18 mc lemne de foc pentru o persoana fizica din R. Ungara.

La controlul de frontiera efectuat au fost descoperite si retinute doua persoane de sex masculin ascunse in compartimentul marfa, deasupra incarcaturii de lemne.

Din cercetari, a rezultat faptul ca persoanele descoperite sunt un cetatean sirian si un cetatean egiptean, in varsta de 39 respectiv 28 de ani, care aveau documente de solicitanti de azil in Romania.

Acestia au declarat ca s-au imbarcat in compartimentul de marfa intr-o statie de alimentare cu combustibil de langa municipiul Arad, in timp ce soferul se afla la odihna.

Soferul a declarat ca nu cunoaste persoanele din remorca si nici nu stie cand s-au urcat acestea in camion.

Politistii de frontiera au intocmit, pentru cele doua persoane, lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.
 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana