5 februarie 2013

Egipteni cu documente false depistati la frontiera

Politistii de frontiera aradeni au depistat trei persoane de sex masculin, care ajutate de un cetatean belgian, au incercat sa treaca ilegal frontiera cu documente false.

In data de 04.02.2013, orele 19.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-au prezentat pentru a iesi din tara, ca pasageri intr-un autocar care circula pe ruta Romania - Italia, patru persoane de sex masculin care s-au legitimat cu carti de identitate belgiene.

Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca documentele prezentate de trei dintre cele patru persoane sunt false total, acestea nu indeplineau conditiile de forma si fond ale unora autentice, motiv pentru care persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari.

In urma verificarilor specifice, s-a stabilit ca cei trei barbati cu documente false sunt cetateni egipteni, cu varste de 34 si 35 ani. Acestia erau insotiti de cetateanul belgian Mutiganda Joris G., in varsta de 37 ani, care le-a procurat documentele false contra sumei de 200 euro fiecare si care intentiona sa-i conduca pe cei trei pana in Belgia.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanelor in cauza si cercetarii celor trei cetateni egipteni pentru savarsirea infractiunilor de fals privind identitatea, uz de fals si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar cetateanul belgian pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la uz de fals si complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana