14 februarie 2013

Noua migranti ascunsi intr-un camion, depistati la P.T.F. Calafat

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat noua cetateni afro-asiatici care intentionau sa intre ilegal in Romania, ascunsi intr-un camion condus de un cetatean bulgar.

In data de 13.02.2013, ora 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul bulgar Borisov I., in varsta de 53 ani, care conducea un autocamion marca Mercedes. Soferul transporta, conform documentelor de insotire a marfii, obiecte de mobilier de la o societate comerciala din Bulgaria cu destinatia Germania.

In baza unei analize de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport in urma caruia au descoperit, in compartimentul marfa, ascunsi intr-un locas special amenajat, printre obiectele de mobilier , noua cetateni afro-asiatici. Acestia sunt cetateni din Mali, Libia, Palestina, Iran respectiv Algeria, au varste cuprinse intre 19 si 38 ani si, conform declaratiilor, ei intentionau sa ajunga ilegal in Germania.

Lucratorii nostri au intocmit soferului acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, iar celor noua cetateni afro-asiatici pentru tentativa de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana