7 februarie 2013

Noua persoane retinute si peste 10.000 pachete tigari confiscate, in urma perchezitiilor domiciliare din Maramures

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramures, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna si D.C.C.O., au efectuat mai multe perchezitii domiciliare, in diferite locatii de pe raza judetului Maramures, in cadrul unei actiuni complexe, avand ca obiectiv prevenirea si combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun de provenienta ucraineana.

Inca din luna octombrie 2012, politisti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramures, cu sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Maramures, au demarat activitati de monitorizare a unei grupari infractionale formata din peste 25 de persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.

In ziua de 7 februarie, incepand cu ora 06.00, politistii de frontiera delegati de procurorul D.I.I.CO.T. cu sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Maramures, respectiv S.C.C.O. Maramures au descins la 14 domicilii apartinand membrilor gruparii.

In urma monitorizarii activitatii infractionale, a rezultat ca acestia au introdus ilegal in tara, prin zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, peste 50.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

O mare parte din cantitatea de tigari sus mentionata a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera in urma unor actiuni punctuale.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate, pana la aceasta ora, in vederea confiscarii peste 10.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Totodata, au mai fost executate mai multe mandate de aducere, 9 persoane fiind aduse pentru audieri.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de initierea sau constituirea a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup si contrabanda.

In prezent procurorii D.I.I.CO.T. si politistii de frontiera delegati de catre acestia desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana