5 februarie 2013

Peste 28.000 de tigarete de contrabanda ascunse in autoturisme sau pe corpul unor persoane

Politistii de frontiera galateni din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia combaterii contrabandei si evaziunii fiscale cu produse de tutun de provenienta R. Moldova, au descoperit, in mai multe zone din municipiul Galati, peste 28.000 de tigarete de contrabanda.

In data de 04 ianuarie, intre orele 21.00 - 24.00, avand la baza valorificarea unor informatii aflate in lucru, politisti de frontiera ai Biroului C.M.I.I.T si ai Compartimentului Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, au desfasurat pe raza municipiului Galati, o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei si evaziunii fiscale cu produse de tutun de provenienta R. Moldova.

Pe timpul actiunii, lucratorii nostri au procedat la oprirea in trafic pentru control a 5 autoturisme despre care se detineau informatii ca erau folosite pentru transportul tigarilor de contrabanda. In autoturisme se aflau 12 persoane, atat cetateni romani cat si cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, cu varste cuprinse intre 19 si 40 de ani, conducatori auto sau pasageri. Persoanele si autoturismele au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati in vederea stabilirii identitatii si efectuarea cercetarilor.

Ca urmare a controlului efectuat asupra autoturismelor si a persoanelor au fost descoperite ascunse si nedeclarate, atat pe corpul persoanelor cat si in autoturisme cantitatea totala de 28.880 de tigarete de diferite marci cu timbru de acciza R. Moldova, tigarete care urmau a fi comercializate de persoanele respective.

Tigaretele, in valoare de 3.769 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Pe numele a sase persoane, politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar alte trei persoane au fost sanctionate contraventional cu amenda de 5.000 lei fiecare.

Cercetarile continua in vederea stabilirii cu exactitate a modului in care a fost savarsita infractiunea.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana