7 februarie 2013

Plase de pescuit in lungime de 700 metri si 103 kilograme de peste confiscate

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand sapte cetateni romani care pescuiau cu plase monofilament si unelte de pescuit comercial, respectiv ofereau spre comercializare peste fara documente justificative.In urma actiunilor au fost confiscate 13 plase de pescuit in lungime de 700 metri, doua ambarcatiuni, doua motoare de barca si 103 kilograme de peste.

In data de 06.02.2013, in jurul orei 07.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Chilia au verificat, pe Dunarea Veche, doua ambarcatiuni cu motor in care se aflau T.D. de 40 ani, S.P. de 43 ani, C.F.T., de 40 ani si M.N., de 45 ani.

In urma controlului, in cele doua barci din fibra de sticla, au fost gasite 4 setci tip ava si 7 plase trifilare, in lungime de 610 metri, precum si cantitatea de 81 kilograme peste.

In aceeasi zi, in jurul orei 05.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sulina i-au identificat pe I.C. de 44 ani si C.M. de 52 ani, care pescuiau cu o plasa monofilament si o unealta de pescuit tip setca, in lungime de 103 metri.

In plasele celor doua persoane a fost gasita si cantitatea de 8 kilograme peste.

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Cernavoda l-au depistat in zona de competenta pe I.R., de 50 ani care oferea spre comercializare 14 kilograme de peste fara documente legale.

Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii 13 plase de pescuit, doua amabarcatiuni, doua motoare de barca si doua rezervoare pentru benzina, bunuri cu o valoare de aproximativ 18.200 lei.

Cantitatea de 103 kilograme de peste a fost predata spre valorificare unor societati comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cele sapte persoane, domiciliate in judetele Tulcea si Constanta, sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de pescuit comercial in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie, detinerea si utilizarea plaselor tip monofilament, desfasurarea de activitati de pescuit comercial fara documente legale, si comercializarea pestelui fara documente legale, fapte prevazute si sanctionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana