21 februarie 2013

Tigari de contrabanda depistate in trei locatii in municipiul Drobeta Turnu Severin

Politistii de frontiera din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere si Migratiei Ilegale si Compartimentul de Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Politiei Frontiera Mehedinti au descins pe timpul unei actiuni desfasurata pe linia combaterii traficului cu tigari, in mai multe locatii din municipiul Drobeta Turnu Severin, folosite de traficantii de tigari ca depozite ilegale.
Din locatiile respective politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii 2.400 de pachete cu tigari netimbrate si cu timbru Serbia in valoare de 25.000 de lei.

In urma unor actiuni informativ operative, politistii de frontiera din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti au obtinut date si informatii despre existenta pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin a unor depozite clandestine de tigari netimbrate apartinand unei persoane de sex feminin.

Astfel, in ziua de 20.02.2013, intre orele 13.00 - 16.00 politistii de frontiera severineni au descins in baza autorizatiilor de perchezitie emise de Parchetul de pe langa Judecatoria Turnu Severin in trei locatii apartinand cetatenei romane E. Teodora, persoana suspectata ca se ocupa cu traficul cu produse accizabile.

La perchezitiile efectuate in cele trei locuinte apartinand acesteia, politistii de frontiera au descoperit un numar de 2.400 de pachete cu tigari marcile Pall Mall, Viceroy, Fast, Monus Slim, Marble, Malboro si Kent.

Tigarile in valoare de 25.000 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

E. Teodora este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita de 100.000 de tigarete.

Daca va fi gasita vinovata aceasta risca o pedapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 1 si 4 ani.

De la inceputul anului politistii de frontiera mehedinteni au confiscat 12.000 de pachete cu tigari netimbrate.
 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana