19 februarie 2013

Tigari de contrabanda transportate peste Dunare cu o ambarcatiune de mare viteza

Politistii din structurile operative ale Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti, in colaborare cu S.I.P.I. Mehedinti si S.R.I. Mehedinti, au confiscat in urma unei actiuni desfasurate pe linia combaterii contrabandei si evaziunii fiscale 4.650 de pachete cu tigari de provenienta sarbeasca.
Doua persoane, cetateni romani, au fost prinse la malul Dunarii, pe directia localitatii Ostrovul Corbului, in timp ce preluau tigarile de contrabanda.
Contrabandistii erau foarte bine organizati, tigarile fiind transportate din Serbia, peste Dunare, cu o ambarcatiune rapida, iar descarcarea acestora pe malul romanesc dura aproximativ 3 minute.


In seara zilei de 18.02.2013, ora 19.45, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti, aflati in misiune de supraveghere a frontierei de stat, pe directia localitatii Ostrovul Corbului, au observat o ambarcatie cu motor care a plecat de la malul sarbesc al Dunarii spre teritoriul tarii noastre, precum si doua persoane care asteptau pe malul romanesc al Dunarii.

In cadrul monitorizarii activitatii persoanelor suspecte, politistii de frontiera au observat ca ambarcatia cu motor, condusa de un barbat, a intrat in apele nationale ale Romaniei si s-a apropiat de malul romanesc al fluviului Dunarea.

Conducatorul ambarcatiei a aruncat, cu rapiditate, pe malul Dunarii, mai multe colete voluminoase, iar apoi a plecat cu ambarcatia, in mare viteza, spre Serbia, intreaga operatiune de descarcare a tigarilor durand aproximativ 3 minute.

Politistii de frontiera au observat ca cele doua persoane care asteptau pe mal au preluat coletele voluminoase, intentionand sa le transporte spre interiorul localitatii, fapt pentru care s-a declansat actiunea de retinere a acestora, concomitent fiind anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea depistarii ambarcatiunii care transportase tigarile si retinerii persoanei implicate.

La somatiile efectuate de politistii de frontiera prin voce, cei doi barbati aflati pe malul romanesc au incercat sa fuga cu ajutorul unui autoturism, fiind retinuti in scurt timp pe comunicatia Ostrovul Corbului - Rogova. In urma legitimarii acestora, s-a stabilit ca cei doi sunt R. Gheorghe in varsta de 41 de ani din localitatea Devesel si S. Ion in varsta de 57 de ani din municipiul Turnu Severin.

La fata locului, politistii de frontiera au descoperit 4.650 de pachete cu tigari marcile Marble, Viceroy si Fast.

Impotriva persoanelor implicate s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi contrabandistii risca o pedeapsa prevazuta cu inchisoare de la 5 la 12 ani.

Cantitatea de 4.650 de pachete cu tigari a fost indisponibilizata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana