7 martie 2013

11 persoane audiate, 71.000 tigarete, 46.000 lei si 5.200 euro confiscate, in urma perchezitiilor domiciliare din Maramures

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei si Serviciului Teritorial al P.F. Maramures, coordonati de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, au efectuat mai multe perchezitii domiciliare, in diferite locatii de pe raza judetului Maramures, in cadrul unei actiuni avand ca obiectiv combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun de provenienta ucraineana.

Inca din luna octombrie 2012, politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei, cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I. - S.I.P.I. Maramures, au demarat activitati de monitorizare a peste 10 persoane domiciliate pe raza judetului Maramures care aveau in preocupari activitati de contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.

Pe timpul monitorizarii, in perioada decembrie 2012 - martie 2013, persoanele in cauza au fost prinse in flagrant de catre politistii de frontiera in timp ce desfasurau activitati de contrabanda cu tigari. Acestea au fost depistate in cadrul unor actiuni punctuale, transportand 1.950 pachete tigari, cantitate care a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

Azi dimineata, incepand cu ora 06.00, de politisti de frontiera coordonati de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I., au descins la 5 domicilii apartinand persoanelor vizate, pe raza localitatilor Barsana si Bistra.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate, pana la aceasta ora, in vederea confiscarii 1.592 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, importante sume de bani (46.230 lei, 5.200 de euro, 165 de grivni) despre care exista suspiciuni ca provin din activitati de contrabanda cu tigari si diferite inscrisuri care probeaza activitatea infractionala, iar un autoturism in valoare de 4.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

Totodata, 11 persoane sunt audiate de procuror, in cauza fiind intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 86 / 2006 privind Codul Vamal al Romaniei.

In continuare, politistii de frontiera, sub coordonarea procurorului de caz, desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana