21 martie 2013

Cetateni turci si armeni opriti din drumul ilegal spre Spatiul Schengen

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat si retinut trei cetateni turci si doi armeni care intentionau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.Persoanele implicate sunt cercetate acum pentru tentativa de intrare/iesire in/din tara prin trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv trafic de migranti.
  • Ieri, 20 martie a.c., in jurul orei 18.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Carei, impreuna cu lucratori din cadrul Sectiei nr. 5 Politie Rurala Petresti, au oprit pentru control, pe comunicatia Sanislau - Horea, in apropierea liniei de frontiera, un autoturism marca Volkswagen Golf, inmatriculat in Bulgaria.
    La volanul autoturismului se afla cetateanul turc Izzet Y., in varsta de 43 ani, iar in masina, in calitate de pasageri, se mai aflau alti doi cetateni turci in varsta de 44, respectiv 18 ani.
    Cei trei cetateni turci au fost condusi la sediul Sectorului P.F. Carei in vederea efectuarii unui control specific si stabilirii identitatii acestora.
    Din primele verificari, politistii de frontiera au stabilit ca soferul i-a preluat pe cei doi cetateni turci din municipiul Giurgiu si i-a transportat pana in judetul Satu Mare, cu intentia de a-i duce cat mai aproape de linia de frontiera. De acolo, acestia intentionau sa treaca ilegal in Ungaria pentru a ajunge in final in Spatiul Schengen, mai exact in Germania.
    Conducatorul auto, cetateanul turc Izzet Y., este cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, iar ceilalti doi cetateni turci B. Tamer si T. Kadir, pentru tentativa de iesire din tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti in cooperare cu lucratori din cadrul Politiei Orasului Siret au depistat si retinut, ieri, 20 martie a.c., in zona de frontiera, pe directia localitatii Musenita, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona.
    Din primele cercetari si verificari efectuate, s-a constatat ca cei doi barbati sunt A. Arzumanian si B. Manucian, ambii in varsta de 39 de ani, din localitatea Erevan, Armenia.
    Acestia au declarat politistilor de frontiera ca au intrat legal in Ucraina, cu avionul in Kiev, dupa care s-au deplasat cu taxiul pana in apropierea frontierei de unde au mers pe jos, cu scopul de a intra ilegal in Romania, dar au fost retinuti de lucratorii nostri.
    Celor doi cetateni armeni le-au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana