13 martie 2013

Marfa de aproximativ 10.000.000 lei susceptibila a fi contrafacuta, depistata de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta in P.T.F. Constanta Sud Agigea

Politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au constituit echipe comune de control impreuna cu reprezentantii Biroului Vamal Constanta Sud, descoperind, de la inceputul anului 2013, in diverse containere sosite in P.T.F. Constanta Sud Agigea din directia China, peste 100.000 de bunuri susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de 9.573.100 lei daca ar fi originale.Marfa descoperita reprezinta in cea mai mare parte articole de imbracaminte, incaltaminte, jucarii pentru copii si articole de uz casnic.

De la inceputul anului 2013, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au constatat 18 infractiuni pe linia punerii in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, lucrarile penale fiind intocmite dupa controlul amanuntit al diverselor containere sosite in P.P.F. Constanta Sud Agigea.
Containerele verificate la rampa existenta in Portul Constanta Sud Agigea au fost selectate in baza analizei de risc a lucratorilor Garzii de Coasta, acestea sosind la bordul navelor comerciale din directia China, pe adresa unor societati comerciale cu sediul in Bucuresti si judetul Ilfov.
In urma controlului fizic, efectuat de echipe comune formate din politisti de frontiera si lucratori vamali, au fost descoperite 103.528 bunuri susceptibile a fi contrafacute, inscriptionate cu insemnele unor marci cunoscute, cu o valoare de 9.573.100 lei daca ar fi originale.
Marfa, reprezentata in special de articole de incaltaminte, imbracaminte, jucarii pentru copii si uz casnic, a fost ridicata in vederea confiscarii si trimisa spre expertizare, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au intocmit dosare penale administratorilor societatilor comerciale pe adresa carora au sosit bunurile contrafacute, in mare parte cetateni chinezi si romani, pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.
Cazuri semnificative
  • In data de 25.02.2013 politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au efectuat, la rampa existenta in cadrul P.P.F. Constanta Sud Agigea, controlul a doua containere sosite din China pe adresa unor societati comerciale cu sediul in Bucuresti.
    In cele doua containere au fost descoperite 6.640 articole reprezentand vesela de bucatarie, mingi de fotbal, veioze si jucarii pentru copii, cu o valoare de aproximativ 1.044.000 lei, daca ar fi originale.
    Marfa din cele doua containere, inscriptionata cu insemnele distinctive ale unor marci cunoscute, a fost ridicata in vederea confiscarii de catre lucratorii vamali si trimisa spre expertizare.
    Politistii de frontiera au intocmit administratorilor societatilor comerciale in cauza, un cetatean sirian in varsta de 47 ani, respectiv o persoana de sex feminin de 26 ani din R. Moldova, dosare penale pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, fapta prevazuta si sanctionata de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.
  • In data de 28.02.2013 politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au efectuat, la rampa existenta in cadrul P.P.F. Constanta Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societati comerciale cu sediul in Bucuresti.
    In urma controlului au fost descoperite 46.755 articole reprezentand jucarii pentru copii si articole de papetarie, bunuri susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de aproximativ 6.000.000 lei daca ar fi originale.
    Marfa purta insemnele distinctive ale unor marci cunoscute si a fost ridicata in vederea confiscarii de catre lucratorii vamali pentru a fi trimisa spre expertizare.
    Politistii de frontiera au intocmit administratorului societatii comerciale in cauza, o persoana de sex feminin cu cetatenie chineza, in varsta de 41 ani, cu resedinta in Bucuresti, dosar penal pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, fapta prevazuta si sanctionata de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.
  • In data de 06.03.2013 politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au efectuat, la rampa existenta in cadrul P.P.F. Constanta Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societati comerciale cu sediul in Bucuresti.
    In urma controlului au fost descoperite 5.900 bratari si 1.600 seturi cu jucarii pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de aproximativ 1.000.000 lei daca ar fi originale.
    Marfa purta insemnele distinctive ale unor marci cunoscute si a fost ridicata in vederea confiscarii de catre lucratorii vamali pentru a fi trimisa spre expertizare.
    Politistii de frontiera au intocmit administratorului societatii comerciale in cauza, un cetatean chinez in varsta de 49 ani cu resedinta in Bucuresti, dosar penal pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, fapta prevazuta si sanctionata de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana