1 martie 2013

Migranti depistati la frontiera


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au depistat si retinut patru persoane din Camerun, Gabon, Congo si Bangladesh care intentionau sa intre ilegal in Romania, pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
In data de 28 februarie a.c., in jurul orei 06.00 operatorul care executa misiunea la sistemul de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii instalat la Sectorul Politiei de Frontiera Foltesti, judetul Galati, a observat, in apropierea malului raului Prut, un grup de patru persoane, care se deplasa pe jos dinspre Republica Moldova spre Romania.
Imediat la fata locului s-au deplasat politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector, care au depistat si retinut patru barbati de origine afro-asiatica, care nu detineau documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost condusi la sediul sectorului pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate impreuna cu autoritatile de granita ale Republicii Moldova s-a stabilit ca barbatii sunt cetateni din Camerun, Gabon, Congo si Bangladesh, cu varste cuprinse intre 23 si 35 de ani, care au trecut raul Prut cu ajutorul unei ambarcatiuni, pe care ulterior au abandonat-o, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei pentru a-si gasi un loc de munca.
Politistii de frontiera au intocmit celor patru persoane lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana