4 martie 2013

Migranti turci depistati la frontiera verde

Politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia - Garda de Coasta au depistat si retinut doua persoane de sex masculin, cetateni turci, in timp ce intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, din R. Bulgaria.
In cadrul cercetarilor s-a stabilit faptul ca cei doi barbati au fost racolati si calauziti de o a treia persoana, cu dubla cetatenie, turca si romana, cu scopul de a-i transporta intr-o tara din Spatiul Schengen.
La scurt timp, a fost retinuta si persoana in cauza in varsta de 46 ani, care ii astepta pe cei doi, dupa ce intrase legal in Romania prin P.T.F. Vama Veche in aceeasi zi, la volanul unui autoturism marca Opel inmatriculat in Bucuresti.
Celor doi cetateni turci le-au fost intocmite actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, iar conducatorul auto este cercetat pentru savarsirea infractiunii de racolare, indrumare si calauzire a uneia sau mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana