18 martie 2013

Morun de aproximativ 160 kilograme, transportat fara documente legale

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand doi cetateni romani care transportau, cu o autoutilitara, mai multe bucati de sturion din specia morun, in greutate de aproximativ 160 kilograme, fara documente legale.
In urma unei alte actiuni a fost identificat un cetatean roman care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 183 kilograme peste din specii diferite, fara documente legale.
  • In data de 17.03.2013, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Cernavoda au oprit pentru control, in zona de competenta, o autoutilitara marca Renault in care se aflau doua persoane.
    In autoutilitara au fost descoperiti cinci saci din rafie, in care se aflau bucati de sturion din specia morun, in greutate de 155,6 kilograme.
    Cei doi barbati, cu varste de 50 si 52 ani, domiciliati in municipiul Mangalia, nu au putut prezenta documente legale pentru transportul si provenienta sturionului.
    Ei au declarat faptul ca au cumparat exemplarul de morun transat de la doua persoane necunoscute, in schimbul sumei de 4.650 lei.
    Politistii de frontiera, alaturi de repezentantii A.N.P.A., au ridicat in vederea confiscarii exemplarul de morun si l-au predat unei societati comeciale de profil, urmand a se lua masurile legale ce se impun.
    Cei doi barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de „detinere, transport, comercializare a sturionilor capturati pe teritoriul Romaniei din mediul salbatic, precum si a produselor si subproduselor obtinute din acestia, cu exceptia celor proveniti din acvacultura pentru care se face dovada originii prin documente si/sau marcaje justificative legale, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64, lit. d din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.
  • In data de 17.03.2013, in jurul orei 13.00, politistii de frontiera din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, pe comunicatia Corbu - Navodari, un autoturism marca Daewoo Cielo, condus de cetateanul roman P.N.C., in varsta de 29 ani.
    In interiorul autoturismului au fost descoperite 9 lazi din plastic, in care se afla cantitatea de 183 kilograme peste din specii diferite.
    Conducatorul auto, domiciliat in judetul Constanta, nu a putut prezenta documente justificative pentru cantitatea de peste.
    Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii pestele, evaluat la 515 lei, care a fost predat spre valorificare unei societati comerciale de profil, conform procedurilor legale.
    Persoana in cauza este cercetata pentru savarsirea infractiunii de transport al pestelui fara documente legale, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana