5 martie 2013

Opt persoane retinute si peste 17.000 pachete de tigari confiscate

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, cantitatea de 17.105 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 148.000 lei.
In cadrul actiunilor derulate, politistii de frontiera maramureseni au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind execute sapte focuri de avertisment.
Au fost astfel retinute opt persoane, sase cetateni romani si doi ucraineni, care au adus atingere regimului frontierei de stat.
  • Azi dimineata, in jurul orei 05.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighet au oprit pentru control, pe o strada din localitatea Sighetu Marmatiei, un microbuz si o autoutilitara, ambele inmatriculate in Ucraina, conduse de Vasyl M. si Yurii M., cetateni ucraineni.
    Deoarece existau suspiciuni cu privire la bunurile transportate in cele doua autoturisme, acestea au fost conduse la sediul sectorului unde a fost efectuat un control amanuntit. Cu aceasta ocazie, s-a descoperit un locas special amenajat in podeaua microbuzului (pod dublu), in care se aflau ascunse 6.095 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 53.000 lei.
    In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca cei doi barbati, in varsta de 52 respectiv 26 ani, intentionau sa vanda tigarile pe piata neagra de desfacere din Romania.
    Intreaga cantitate de tigari precum si autoturismul folosit la activitatea infractionala au fost ridicate in vederea confiscarii.
    Cetatenii ucraineni sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.


  • In data de 04 martie a.c., in jurul orei 21.45, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighet a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localitatii Sighet, un autoturism marca Renault Laguna in care se aflau Cosmin R. si Iura S., ambii domiciliati pe raza judetului Maramures. La controlul efectuat asupra autoturismului, politistii de frontiera au descoperit 8 colete invelite in folie de culoare neagra ce contineau tigari provenite din contrabanda.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 3.980 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 34.700 lei, pe care cele doua persoane intentionau sa le comercializeze pe piata neagra de desfacere.
    Cei doi barbati, cu varste de 20 respectiv 35 ani, sunt cercetati de politistii de frontiera sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, in urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca barbatul aflat la volan, Cosmin R., nu poseda permis de conducere, fapt pentru care este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

  • Tot in data de 04 martie a.c., in jurul orei 11.45, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe un drum forestier de pe raza localitatii Sapanta, un autoturism suspectat ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
    Conducatorul auto a ignorat semnalele lucratorilor nostri continuandu-si deplasarea in mare viteza, fapt pentru care politistii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase 6 focuri de arma in plan vertical si asupra pneurilor autoturismului.
    Lucratorii nostri au trecut la urmarirea masinii iar la scurt timp aceasta a fost descoperita abandonata.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 11 colete ce contineau cantitatea de 5.920 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 51.000 lei.
    I ntreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
    Autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Sarasau in vederea continuarii cercetarilor.

  • Ieri, 04 martie a.c., in jurul orei 23.00 o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat pe raza localitatii Petrova, mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontiera spre interior, transportand colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a barbatilor si deoarece acestia nu s-au supus, politistii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment in plan vertical.
    In acel moment, persoanele in cauza au abandonat coletele fugind in directii diferite profitand de terenul accidentat si de intuneric.
    La cercetarea terenului au fost descoperite doua genti de voiaj si un rucsac in care se aflau 1.110 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 9.600 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
    Totodata, in urma cercetarilor derulate au fost identificate patru persoane domiciliate pe raza judetului Maramures, implicate in activitatea infractionala, care sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana