15 martie 2013

Peste 15.000 euro si alte bunuri furate de un roman dintr-un autocar ce tranzita Slovenia, recuperate la frontiera romana

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Nadlac, jud. Arad, au depistat un cetatean roman care, sprijinit de concubina sa, a sustras bunuri si sume de bani dintr-un autocar romanesc aflat pe teritoriul Sloveniei.

La data de 14.03.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-au prezentat pentru a intra in tara, cu autoturismul marca BMW inmatriculat in Romania, doua persoane, un barbat si o femeie, ambii domiciliati in Bucuresti.
Cu ocazia efectuarii controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca persoanele in cauza sunt cetatenii romani Marius N., in varsta de 39 ani si Ana-Maria O., in varsta de 32 ani.
Actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera au procedat la un control amanuntit asupra autoturismului si persoanelor, ocazie cu care, pe bancheta din spate, sub haine, a fost gasita o geanta cu documente apartinand unei firme de transport din Romania, un telefon mobil iar in portiera din spate trei plicuri ce contineau sume in Euro.
Totodata, asupra barbatului au fost descoperite doua cutii in care se aflau telefoane mobile IPHONE 5, iar asupra femeii s-a descoperit un portofel cu bani si diferite carduri bancare.
In urma inventarierii sumelor de bani s-a stabilit ca este vorba de 15.355 euro.
In cadrul cercetarilor s-a stabilit ca bunurile si sumele de bani depistate au fost sustrase de catre cetateanul roman Marius N. dintr-un autocar care apartinea unei firme de transport din Romania, care se intorcea cu 53 de pasageri din Spania. Astfel, in timp ce autocarul stationa intr-o statie de alimentare pe teritoriul Sloveniei iar soferii si pasagerii se aflau in restaurantul statiei peco, barbatul a urcat in autocar si a sustras bunurile si sumele in valuta.
Persoana in cauza a declarat politistilor de frontiera ca a lucrat anterior la firma de transport si ca a sustras geanta de valori a soferului pentru a-si recupera o datorie a firmei fata de el.
Femeia a declarat politistilor de frontiera ca nu stia de planurile concubinului sau si a aflat abia dupa ce acesta a sustras bunurile si sumele de bani. Conform declaratiei tinerei, cei doi au convenit sa ascunda bunurile pentru ca, odata ajunsi in tara, sa gaseasca o modalitate de a le inapoia.
Persoanelor in cauza li s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat iar bunurile si sumele de bani au fost retinute, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana