10 aprilie 2013

59.000 tigarete de contrabanda, ascunse in groapa de gunoi a unui cetatean roman


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au descoperit, la domiciliul unui barbat din localitatea Frasuleni, ascunse in groapa de gunoi din curtea acestuia, 59.000 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova.
Pentru valorificarea unor informatii documentate, in perioada octombrie 2012 - aprilie 2013, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au efectuat, in data de 08 aprilie, o perchezitie la domiciliul cetateanului roman Marius R., despre care existau informatii ca depozita tigari de contrabanda.
Pe timpul perchezitiei au fost descoperite, ascunse in groapa de gunoi din curtea imobilului, patru colete, ce contineau cantitatea de 59.000 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova. Proprietarul imobilului, Marius R., a declarat ca a trasportat tigarile, impreuna cu Robert E., de la malul raului Prut in curtea imobilului in care locuieste, in schimbul unor sume de bani oferite de un alt barbat, Stefan R., domiciliat in judetul Iasi.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, care a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi in vederea luarii masurilor legale.
Totodata, fata de Stefan R., s-a luat masura retinerii pentru 24 ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova pentru stabilirea intregii arii infractionale si a tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana