11 aprilie 2013

Actiune in forta pentru retinerea unor persoane care au atacat cu pietre masinile politistilor de frontiera, la Vicovu de Sus


Doua autovehicule ale Politiei de Frontiera din cadrul Sectorului P.F. Radauti, care urmareau doua persoane suspecte de contrabanda aflate intr-un atelaj hipo, au fost atacate cu pietre de mai multi localnici din Vicovu de Sus.
Mai mult, localnicii si-au folosit copiii pentru a impiedica deplasarea masinilor Politiei de Frontiera, iar un politist de frontiera a fost lovit in spate cu o piatra.
Pentru aplanarea conflictului, politistii de frontiera au tras mai multe focuri de arma in plan vertical, in prezent fiind efectuate cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj, distrugere si contrabanda, fata de persoanele implicate.
Azi noapte, in jurul orei 01.30, o patrula a politiei de frontiera, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat doua persoane care se deplasau cu un atelaj hipo, de la frontiera de stat catre localitatea Vicovu de Sus, judetul Suceava.
La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea celor in cauza, insa persoana care conducea atelajul hipo a refuzat sa opreasca si a intrat in curtea unui imobil aflat in apropiere.
In momentul in care politistii de frontiera s-au apropiat de imobil, din acesta, precum si din casele invecinate au iesit mai multe persoane, barbati si femei, care au inceput sa arunce cu pietre in lucratorii nostri. Totodata, una dintre persoane avea asupra sa si un topor, cu care ameninta politistii de frontiera, iar pentru a impiedica deplasarea autovehiculelor Politiei de Frontiera, localnicii si-au pus copiii in fata masinilor.
Unul dintre politistii de frontiera a fost lovit de o piatra, acesta fiind ranit usor, iar doua autoturisme ale institutiei au fost usor avariate.
Avand in vedere situatia de fapt, lucratorii nostri au efectuat somatiile legale prin voce care au fost ignorate de persoanele in cauza. Drept urmare, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare fiind trase, conform legii, 8 focuri de avertisment in plan vertical, conflictul fiind in scurt timp aplanat.
In prezent, se efectueaza cercetari fata de persoanele implicate sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat, contrabanda in forma agravanta, ultraj si distrugere, la finalizarea acestora urmand ca cei in cauza sa fie prezentati procurorilor, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana