1 aprilie 2013

Autoturisme furate, in valoare de aproximativ 140.000 euro, depistate la frontiera

Politistii de frontiera au depistat patru cetateni romani care conduceau autoturisme de lux, marcile BMW, Mercedes si KIA, in valoare totala de aproximativ 140.000 euro, care figurau in baza de date ca fiind furate sau ca bunuri cautate pentru a fi confiscate.
  • Pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Combaterea Migratiei Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere al I.T.P.F. Iasi, impreuna cu lucratorii care efectuau controlul de frontiera, avand suspiciuni cu privire la documentele prezentate la control pentru un autoturism marca BMW 740, condus de cetateanul roman, S.I., in varsta de 43 ani, au procedat la derularea unor verificari specifice.
    In urma cercetarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca autoturismul marca BMW, fabricat in anul 2013, cu o valoare de aproximativ 100.000 euro, figura ca fiind furat din Germania.
    Politistii de frontiera au intocmit pe numele celui in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la furt calificat.
  • In data de 31.03.2013, in jurul orelor 20:45, la P.T.F. Naidas, jud. Caras Severin, s-a prezentat pentru efectuarea controlului la frontiera, cetateanul roman, S.D., la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, fabricat in anul 2006.
    In urma verificarilor efectuate asupra autoturismului, politistii de frontiera au descoperit ca acesta figureaza in baza de date semnalat ca fiind furat din Spania, la data de 16.06.2012.
    Persoana in cauza a declarat faptul ca autoturismul, in valoare de aproximativ 7.000 euro, a fost cumparat de catre mama sa de la un cetatean spaniol.
    Lucratorii nostri au intocmit pe numele soferului actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de furt.
  • Tot ieri, in jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, judetul Bihor, s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera, cetateanul roman I.C.P., in varsta de 38 ani, cu domiciliul pe raza judetului Cluj, conducand un autoturism marca BMW seria X5.
    Cateva ore mai tarziu, in jurul orei 02.00, 01.04.2013, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera, cetateanul roman M.R., in varsta de 25 de ani, cu domiciliul pe raza judetului Bihor, conducand un autoturism marca KIA.
    Cu ocazia controlului de frontiera, persoanelor in cauza li s-a solicitat sa prezinte la control, pe langa documentele de identitate si documentele autoturismelor pe care le conduceau.
    Politistii de frontiera au efectuat verificarile specifice in baza de date si in urma identificarii seriilor de caroserie ale celor doua masini au constatat ca acestea sunt semnalate ca fiind bunuri cautate pentru a fi confiscate de catre autoritatile din Ungaria, respectiv Polonia.
    Cei doi barbati au declarat ca nu au cunostinta despre faptul ca autoturismele pe care le conduc sunt bunuri cautate pentru a fi confiscate.
Toate cele patru autoturisme, a caror valoare totala este de aproximativ 140.000 euro, au fost indisponibilizate la sediile Politiei de Frontiera, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana