26 aprilie 2013

Captura impresionanta de tigari la Negresti Oas si doi contrabandisti arestati


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negresti Oas, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informare si Protectie Interna (D.I.P.I), au organizat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au confiscat aproape 81.000 pachete de tigari de provenienta ucraineana si au retinut doua mijloace de transport.
Totodata, au fost depistati doi cetateni romani din Camarzana implicati in activitatea de contrabanda, pe numele carora instanta de judecata a emis mandate de arestare preventiva pe 29 de zile.
In data de 23 aprilie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Negresti Oas, judetul Satu Mare, cu sprijinul de specialitate al ofiterilor Departamentului de Informare si Protectie Interna (D.I.P.I) au declansat in zona localitatii Camarzana o actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.
Astfel, in noaptea de 23 spre 24 aprilie, in jurul orei 01.30, politistii de frontiera au observat, la aproximativ 1.600 metri de linia de frontiera, doua autoturisme care se deplasau cu viteza de la frontiera de stat spre interior.
Lucratorii nostri au procedat la interceptarea masinilor, insa la vederea echipajului politiei de frontiera soferii au abandonat autoturismele si profitand de intuneric au incercat sa fuga.
Din cercetarile facute la fata locului, s-a constatat faptul ca in cele doua masini – o autoutilitara Mercedes Sprinter, inmatriculata in Franta si un Opel Frontera cu numere de Anglia, se afla o insemnata cantitate de tigari.
In urma inventarierii a rezultat cantitatea de 80.996 pachete tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 352.000 lei.
In continuarea cercetarilor, au fost identificate cele doua persoane implicate in activitatea de contrabanda, Nicolae M., 41 de ani, si Traian F., 34 de ani, domiciliati pe raza judetului Satu Mare, carora le-au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmariri penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, evaziune fiscala si detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.
Procurorul de caz a emis pe numele celor doi ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de 25 aprilie 2013, au fost prezentati instantei de judecata care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pe 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana