2 aprilie 2013

Cetatean roman prins in flagrant in timp ce primea un colet cu canabis si cocaina

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (I.T.P.F.) Giurgiu - S.T.P.F. Dolj, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au prins in flagrant un suspect de trafic de droguri, in timp ce acesta primea un colet expediat din Spania ce continea aproximativ 400 g canabis.
Actiunea s-a desfasurat cu suportul informativ al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I.) in colaborare cu ofiteri din cadrul B.C.C.O. Craiova si Serviciului de Operatiuni Speciale.

Politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Dolj (S.T.P.F.), impreuna cu ofiteri din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ, lucratori din cadrul B.C.C.O. Craiova si Biroul Flagrant din cadrul Serviciului de Operatiuni Speciale, au executat la data de 31.03.2013, o actiune de prindere in flagrant a unei persoane suspecte de trafic de droguri.
Astfel, in baza unor informatii furnizate de Departamentul de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I.), a unui complex de actiuni informativ - operative si de cercetare penala desfasurate de ofiterul delegat din cadrul S.T.P.F. Dolj, a fost depistat M.F., in varsta de 22 ani, in timp ce primea un colet expediat din Spania, prin intermediul unei firme de transport.
La controlul coletului, s-a constatat ca acesta continea cantitatea de aproximativ 400 g substanta vegetala, ce parea a fi canabis si 1 g substanta alba ce parea a fi cocaina.
In continuarea cercetarilor, in data de 01.04.a.c., au fost efectuate un numar de 5 perchezitii la domiciliile altor suspecti, in localitatile Calafat, Motatei si Craiova, in urma carora au fost ridicate alte 115 g canabis, 9 plante din specia canabis si suma de 2.500 lei.
Totodata, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri, un numar de 6 persoane de sex masculin, cu varste cuprinse intre 20 si 30 ani, toate domiciliate pe raza judetului Dolj.
Doua dintre acestea, F. Andrei, in varsta de 22 ani si S. Gabriel, de 28 ani, au fost retinute pentru o perioada de 24 de ore, dupa care au fost prezentate instantei, care a decis arestarea lor pentru 29 de zile.
In urma analizelor de laborator s-a stabilit ca substantele ridicate fac parte din categoria drogurilor de risc - 600 g canabis, respectiv mare risc - 1 g cocaina.
Pe numele cetateanului care a primit coletul si pe numele a altor doua persoane implicate in activitatea infractionala au fost intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de punere in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc fara drept.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana