26 aprilie 2013

Delegatie a Prezidiului Politiei Federale din Germania, in vizita la Politia de Frontiera Romana


In baza invitatiei inspectorului general al Politiei de Frontiera Romane, chestor sef de politie Ioan BUDA, in perioada 25-26.04.2013, o delegatie a Prezidiului Politiei Federale din Postdam - Republica Federala Germania, condusa de domnul Jurgen SCHUBERT, vicepresedinte, a efectuat o vizita oficiala la Politia de Frontiera Romana.
Cu aceasta ocazie, oficialilor germani li s-au prezentat structura, competentele si atributiile Politiei de Frontiera Romane, activitatile desfasurate si rezultatele inregistrate pe linia combaterii infractionalitatii tranfrontaliere, tendintele fenomenului infractional, precum si activitatile derulate pentru indeplinirea obiectivelor asumate de Politia de Frontiera pentru aderarea la Spatiul Schengen.
Delegatia germana a vizitat, la sediul I.G.P.F., Centrul de Comanda si Control al Politiei de Frontiera Romane finalizat si receptionat in anul 2012 care are ca principala utilitate colectarea si procesarea informatiilor de la sistemele de supraveghere si control instalate pe frontiera, in scopul optimizarii timpului de raspuns si al gestionarii resurselor la un nivel unitar.
Politia de Frontiera Romana a fost apreciata ca fiind un partener competent si credibil in lupta impotriva infractionalitatii transfrontaliere si, de asemenea, se bucura de respectul si aprecierea structurilor similare din tarile membre UE si nu numai.
Totodata, reprezentantii P.F.R. au fost familiarizati cu privire la experienta Germaniei dupa aderarea la Spatiul Schengen, au fost dezbatute problemele actuale inregistrate la frontierele externe ale spatiului comunitar, precum si identificarea unor noi metode de cooperare, intre autoritatile de frontiera ale celor doua state.
Aceasta vizita se inscrie in programul derulat de Politia de Frontiera Romana in scopul intensificarii relatiilor de colaborare inter-institutionala internationala in domeniul frontalier, in vederea asigurarii securitatii frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana