3 aprilie 2013

Doua limuzine declarate furate in Germania, depistate la punctul de frontiera Giurgiu

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au depistat doua autoturisme marca Mercedes, in valoare de aproximativ 115.000 euro, fabricate in anul 2012, care figurau ca fiind furate din Germania.

In ziua de 02.04.2013, in jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera patru barbati, cetateni romani, care se aflau in doua autoturisme marca Mercedes S350, cu numere de inmatriculare germane, ambele fabricate in anul 2012.
In urma verificarilor specifice in bazele de date, lucratorii nostri au constatat ca autoturismele sunt semnalate ca fiind bunuri cautate pentru a fi confiscate de catre autoritatile din Germania, deoarece au fost declarate de o societate de leasing ca fiind furate.
In cadrul cercetarilor s-a stabilit ca masinile fusesera achizitionate de la o firma de leasing din Germania, de catre cei doi pasageri ai masinilor (care se aflau pe scaunele din dreapta ale autoturismelor), cetatenii romani George B. in varsta de 33 ani, domiciliat in Bucuresti si Constantin C., de 25 ani, domiciliat pe raza judetului Ialomita.
Cei doi barbati au declarat ca au achizitionat masinile din Germania in sistem leasing si nu aveau cunostinta despre faptul ca acestea sunt declarate ca fiind furate.
Politistii de frontiera le-au intocmit persoanelor in cauza acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de complicitate la furt, iar autoturismele, in valoare de 508.000 lei (aproximativ 115.000 euro) au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F. Giurgiu.
Cercetarile continua, la finalizare urmand a fi luate masurile legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana