8 aprilie 2013

Focuri de arma la frontiera cu Ucraina pentru retinerea unor contrabandisti


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat, in ultimele 24 de ore, mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, ocazie cu care au retinut patru cetateni romani si au confiscat 3.880 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 34.000 lei.
Pentru retinerea contrabandistilor care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga patru focuri de arma in plan vertical.
Ieri, 7 aprilie a.c., in jurul orei 16.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Poienile de sub Munte, judetul Maramures, au observat, intr-o zona muntoasa, trei persoane care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina in Romania si care se deplasau spre interior, transportand colete voluminoase.
Lucratorii nostri au procedat la interceptarea barbatilor, in urma actiunii fiind retinuti cei trei cetateni romani, cu varste cuprinse intre 17 si 19 ani, domiciliati in jud. Maramures.
La fata locului au fost descoperite 6 colete ce contineau cantitatea de 2.880 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 25.400 lei.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirea infractiunilor de contrabanda, evaziune fiscala si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Tot ieri, 7 aprilie a.c., in jurul orei 7.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, jud. Suceava, pe timpul executarii unei misiuni de supraveghere si control a frontierei de stat, au observat doua persoane care se deplasau dinspre linia de frontiera catre interiorul tarii, (zona localitatii Vicovu de Sus) transportand mai multe colete voluminoase.
Imediat, la fata locului, s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea persoanelor in cauza. Cei in cauza nu s-au supus somatiilor prin voce, incercand sa fuga profitand de terenul impadurit, fapt pentru care politistii de frontiera au executat, conform procedurilor legale, patru focuri de arma, in plan vertical.
In urma actiunii, a fost retinut un cetatean roman, Ovidiu C. de 20 ani domiciliat pe raza judetului Suceava.
In zona respectiva, politistii de frontiera au descoperit doua colete voluminoase ce contineau 1.000 de pachete de tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 9.000 lei.
Fata de persoana in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera, fiind informate si autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana