17 aprilie 2013

Focuri de arma la frontiera cu Ucraina

In cadrul a doua actiuni de combatere a traficului ilegal cu tigari desfasurate in cursul noptii de 16-17.04.2013, in zona de competenta, politistii de frontiera suceveni au confiscat 15.450 pachete de tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 140.000 lei.
In ambele actiuni, persoanele implicate au refuzat sa se supuna somatiilor legale, iar intr-unul din cazuri politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare.

  • In dimineata zilei de 17.04.2013, orele 02.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, au executat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, ocazie cu care au observat un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontiera catre interiorul tarii transportand mai multe colete voluminoase spre un autoturism de teren.
    Acestea nu s-au supus somatiilor prin voce, incercand sa fuga, profitand de terenul impadurit, fapt pentru care politistii de frontiera au executat, conform procedurilor legale, cinci focuri de arma, in plan vertical.
    La fata locului, politistii de frontiera au descoperit un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, iar in interior si langa acesta, mai multe colete cu tigari provenite din contrabanda.
    In urma inventarierii acestora politistii de frontiera au stabilit ca este vorba de 8.950 pachete de tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana.
    Din primele verificari a rezultat faptul ca una dintre persoanele implicate in activitatea de contrabanda este Dumitru T., de 26 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava. Pe numele acestuia, lucratorii nostri au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Ieri seara, in jurul orelor 18.00, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au observat, la aproximativ 400 m de frontiera de stat (zona localitatii Straja), mai multe persoane care transportau colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea acestora, insa persoanele nu s-au supus somatiei prin voce, au abandonat coletele si s-au dispersat in zona.
    La fata locului lucratorii nostri au descoperit 13 colete care au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde, in urma inventarierii, s-a stabilit ca este vorba despre cantitatea de 6.500 pachete de tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana.
In ambele cazuri, tigarile, in valoare de aproximativ 145.550 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar in prezent politistii de frontiera fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in actiunile de contrabanda.
Totodata, politistii de frontiera au informat si autoritatile ucrainene, in vederea efectuarii in comun a cercetarilor si documentarii intregii activitati infractionale pentru luarea masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana