23 aprilie 2013

Focuri de arma pentru retinerea a trei maramureseni care transportau tigari de contrabanda


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au organizat si desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au fost retinuti 3 cetateni romani si au fost confiscate peste 3.000 pachete tigari de provenienta ucraineana ce urmau a fi introduse pe piata neagra de desfacere din Romania.
Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment in plan vertical, conform procedurilor legale.
Persoanele implicate sunt cercetate acum de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda.
Ieri, 22 aprilie a.c., incepand cu ora 15.00, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 16.30, o patrula a politiei de frontiera a observat pe dealul Magura, trei persoane care se deplasau pe versantul muntos, transportand de la frontiera de stat spre interior mai multe colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele, fugind in directii diferite.
Deoarece persoanele in cauza au ignorat somatiile, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment in plan vertical.
Astfel, s-a reusit retinerea a doua persoane, cetateni romani, iar cea de a treia persoana a fost identificata la scurt timp si urmeaza a fi audiata de politistii de frontiera.
La cercetarea terenului au fost descoperite 6 colete ce contineau cantitatea de 3.100 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 27.000 lei.
Cei trei maramureseni, cu varste cuprinse intre 25 si 48 ani, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Totodata, cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera sub coordonarea procurorului de caz in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana