26 aprilie 2013

Mita de 1.000 dolari refuzata de politistii de frontiera


Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Suceava, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, au prins in flagrant doua persoane de sex barbatesc, care au oferit si remis efectiv suma de 1.000 dolari unor politisti de frontiera pentru a face un act contrar indatoririlor de serviciu, respectiv de a nu lua masurile legale impotriva lor.
Miercuri, 24 aprilie, in jurul orei 05.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control pe raza localitatii Siret, un microbuz marca Dodge Sprinter condus de Vasyl B., cetatean ucrainean, in varsta de 33 ani. In autoturism se mai aflau Vitaliy P. de 37 ani, Liudmila T., de 58 ani, Oleksandr K., de 42 ani si Oleg L. de 22 ani, toti cetateni ucraineni.
La controlul efectuat asupra microbuzului, politistii de frontiera au descoperit mai multe articole de imbracaminte pentru care persoanele in cauza nu au putut prezenta niciun document de provenienta.
Data fiind situatia de fapt, microbuzul precum si cele 5 persoane au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Radauti in vederea efectuarii unui control amanuntit.
Astfel, au fost descoperite, ascunse printre bagajele personale, 262 articole de imbracaminte ce purtau numele unor marci de renume susceptibile a fi contrafacute.
Pe timpul efectuarii verificarilor numitii Vasyl B. si Oleg L. le-au promis politistilor de frontiera care efectuau cercetarile o suma de bani pentru a nu lua masurile legale impotriva lor, scopul urmarit fiind denaturarea starii de fapt constatata in dosar si evitarea raspunderii penale.
Politistii de frontiera au adus imediat la cunostinta sefilor situatia de fapt si au sesizat Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Suceava.
Lucratorii D.G.A., sprijiniti de politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava au organizat si desfasurat actiunea de prindere in flagrant, care a avut loc in jurul orei 10.00, context in care Vasyl B. si Oleg L. au fost depistati in timp ce ofereau politistilor de frontiera sume de bani in cuantum de 1.000 dolari, solicitandu-le acestora sa nu ia masurile legale ce se impun impotriva lor.
In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si punerea in circulatie de produse purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata si care prejudiciaza titularul marcii inregistrate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana