16 aprilie 2013

Perchezitii, urmariri si bunuri confiscate in valoare de peste 140.000 lei

Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Suceava - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat bunuri in valoare de peste 141.000 lei fara documente legale, in urma unei perchezitii domiciliare la locuinta unui cetatean roman de pe raza judetului Suceava.
Bunurile au fost confiscate iar persoana in cauza este cercetata pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
In data de 15.04.2013, la nivelul S.T.P.F. Suceava - I.T.P.F. Sighetu-Marmatiei s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in jurul orei 12.15 politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe comunicatia E 85, unui microbuz marca Mercedes. Conducatorul auto a ignorat semnalele efectuate de politistii de frontiera, continuand deplasarea in mare viteza spre localitatea Granicesti, jud. Suceava.
Lucratorii nostri au procedat la urmarirea masinii folosind semnalele luminoase si acustice, dar la scurt timp, soferul a intrat cu microbuzul in curtea unui imobil si a inchis portile, refuzand sa dea detalii cu privire la identitatea sa si la bunurile transportate.
Drept urmare, politistii de frontiera, in baza autorizatiei legale, au efectuat o perchezitie la imobilul respectiv, care apartine cetateanului roman Gavril G., de 50 ani, fiind descoperite impresionate cantitati de bunuri pentru care barbatul nu a putut prezenta niciun document de provenienta, astfel: 5.900 kg de zahar, 3.600 litri lichid cu miros petrolier, 200 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, 2.400 bucati aparate de barbierit, 5.760 bureti pentru lustruit pantofi, 14.400 recipiente cu solutie pentru baloane de sapun si 468 pachete absorbante.
In urma celor constatate, politistii de frontiera i-au intocmit proprietarului imobilului, Gavril G., acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, acte ce urmeaza sa fie prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti in vederea luarii masurilor legale ce se impun.
Totodata, intreaga cantitate de bunuri in valoare de peste 141.000 lei, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, iar microbuzul marca Mercedes, in valoare de aproximativ 15.000 euro a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana