10 aprilie 2013

Taximetrist cercetat pentru ultraj si inselaciune

Politistii de frontiera din cadrul Aeroportului Henri Coanda si politistii din cadrul Politiei Transporturi Aeroport Henri Coanda au prins un sofer de taxi, dupa ce acesta a inselat un pasager si a incercat sa loveasca cu masina un politist de frontiera.
In fapt, un taximetrist a transportat din Bucuresti, la Aeroportul Henri Coanda, cu un autoturism in regim taxi, trei persoane carora le-a solicitat pentru cursa efectuata, 400 de lei, fara a utiliza aparatul de taxat.
Unul dintre pasageri, de cetatenie ceha, a sesizat un echipaj al Politiei de Frontiera din cadrul Aeroportului Henri Coanda, cu privire la faptul ca, soferul taximetrului care l-a transportat pana la aeroport nu a folosit aparatul de taxat si i-a solicitat un tarif mult prea mare.
Un politist de frontiera i-a solicitat soferului documentele de identitate, insa barbatul a refuzat sa se legitimeze. Suspectul a demarat in tromba, desi in fata masinii se afla politistul de frontiera. Acesta a reusit sa se fereasca la timp, pornind, cu autoturismul din dotare si folosind semnalele acustice si luminoase, in urmarirea taximetrului. Dupa 300 de metri, a reusit sa ii blocheze drumul.
Si de aceasta data, politistul de frontiera i-a cerut soferului sa se legitimeze, insa acesta i-a adresat injurii.
Politistii Politiei Transporturi Aeroport Henri Coanda, deplasati imediat la fata locului, l-au identificat pe suspectul in varsta de 28 de ani, domiciliat in Bucuresti.
Pe numele celui in cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si inselaciune.
De asemenea, politistii de la transporturi au luat masura retinerii permisului de conducere, conform art. 100 pct. 3 din OUG 195/2002 si au ridicat aparatul de taxat, in vederea expertizarii de catre Institutul de Metrologie.
Taximetristul a fost prezentat procurorilor din cadrul Parchetului Buftea care au dispus cercetarea in stare de libertate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana