13 aprilie 2013

Tigari de proveninta Serbia retinute la Moravita


Politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Moravita au descoperit ascunse si nedeclarate, in locomotiva unui tren international si in autoturismul unui cetatean roman peste 5.100 pachete tigari, ce urmau a fi comercializate in tara.
Aseara, in jurul orei 23.05, la P.T.F. Moravita Feroviar, pe sensul de intrare in tara, politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali au efectuat un control asupra unui tren de marfa, care circula pe relatia Vrsac - Timisoara.
Cu ocazie controlului fizic al trenului, in camera radiatoarelor de aer pentru racirea apei motorului a trenului, lucratorii nostri au descoperit, ascunse, cantitatea de 4.500 pachete de tigari marcile Fast, Pall Mall, Marble si Viceroy, de provenienta Serbia.
Ca urmare a celor constatate au fost efectuate verificari la nivelul intregului tren, la final intreaga cantitate de tigari descoperita a fost ridicata in vederea confiscarii.
Politistii de frontiera au luat masura intocmirii actelor premergatoare inceperii urmaririi penale pentru echipajul trenului, cinci cetateni romani, sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Moravita au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta.
Astfel, lucratorii nostri au oprit la control la intrarea in localitatea Denta, un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Romania. Autovehiculul era condus de catre Anca O., de cetatenie romana, in varsta de 26 ani, cu domiciliul in judetul Arad.
La controlul fizic efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 650 pachete de tigari de provenienta Serbia, marcile Trocadero si Pall Mall Slim, dismulate in bara de protectie fata / spate, bord si sub presurile din autovehicul.
Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza o lucrare penala pentru savarsirea infractiuni de contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana