22 aprilie 2013

Trei autovehicule cautate de autoritatile straine, depistate la frontiera romana


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat trei autovehicule - un Audi TT, un BMW si o autoutilitara Mercedes - care figurau ca fiind furate din Italia, Germania si Suedia. Conducatorii auto, trei cetateni romani, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat, respectiv de complicitate la furt, iar vehiculele in cauza au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.
Politistii de frontiera timiseni au depistat un autotovehicul marca Mercedes Benz Sprinter, la o zi dupa ce fusese declarat ca fiind furat din Suedia, in timp ce urma sa fie introdus ilegal in tara de catre un cetatean roman.
Ieri, 21.04.2013, in jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judetul Timis, s-a prezentat pe sensul de intrare in Romania, cetateanul roman Vasile A., in varsta de 32 ani. Barbatul conducea un autovehicul marca Mercedes Benz Sprinter, fabricat in anul 2009.
Cu ocazia efectuarii formalitatilor de frontiera, lucratorii nostri au avut suspiciuni cu privire la provenienta autoturismului, motiv pentru care au facut verificari in baza de date Interpol, stabilind faptul ca masina figureaza ca fiind furata din Suedia, din data de 20.04.2013.
Soferul a declarat ca a luat autoturismul si documentele de insotire ale acestuia din casa unui prieten din Suedia pentru ca dorea sa ajunga urgent in tara la familie.
Si politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au depistat doua autoturisme in valoare de aproximativ 175.000 lei, care figurau ca fiind furate din Italia respectiv Germania.
In data de 20.04.2013, in jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul roman Florian R., in varsta de 32 ani, domiciliat in Bucuresti, la volanul unui autoturism marca Audi TT, inmatriculat in Italia.
In urma verificarilor specifice efectuate in bazele de date, lucratorii nostri au constatat ca autoturismul este semnalat ca fiind bun cautat pentru confiscare de catre autoritatile din Italia.
La cercetari, conducatorul auto a declarat ca nu a cunoscut faptul ca autoturismul condus face obiectul unei semnalari.
Tot in data de 20.04.2013, in jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera cetatenul roman Sebastian S., in varsta de 35 ani, domiciliat pe raza judetului Prahova, la volanul unui autoturism marca BMW, inmatriculat in Germania.
In urma verificarilor specifice in bazele de date, lucratorii nostri au constatat ca autoturismul este semnalat ca fiind bun cautat pentru a fi confiscat de catre autoritatile din Germania.
In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit cetatenilor romani acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, respectiv de complicitate la furt, iar autoturismele, in valoare totala de aproximativ 200.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera.
Cercetarile continua, la finalizare urmand a fi luate masurile legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana