10 mai 2013

18.400 pachete cu tigari descoperite la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, in ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control, 18.400 pachete tigari de provenienta ucraineana si R. Moldova, in valoare de peste 159.000 de lei.In urma celor constatate, doi cetateni ucraineni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, un autoturism a fost indisponibilizat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Ieri, 9 mai 2013, in jurul orei 22.00, lucratori din cadrul S.P.F. Radauti, aflati in exercitarea atributiunilor de serviciu, au oprit in trafic pe raza localitatii Siret, un microbuz marca Renault Trafic.
    La volanul autoturismului se afla cetateanul ucrainean M. Volodymyr in varsta de 36 ani, iar in calitate de pasager sotia acestuia M. Iuliana, tot cetatean ucrainean in varsta de 32 de ani.
    Existand suspiciuni ca acestia transporta tigari, politistii de frontiera au luat masura conducerii persoanelor si autoturismului la sediul S.P.F. Radauti in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Astfel, a fost descoperita ascunsa intr-un perete dublu de pe partea stanga a microbuzului, cantitatea de 400 pachete cu tigari.
    Tigarile, marca Winston cu timbru Republica Moldova, in valoare de 4.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar persoanelor in cauza li s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
    Totodata, microbuzul Renault Trafic in valoare de 5.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Radauti, in vederea continuarii cercetarilor, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Negresti Oas, jud. Satu Mare, au descoperit, in zona de frontiera, pe directia localitatii Moiseni, 36 de colete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Lucratorii nostri au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate, totodata fiind informate autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In urma inventarierii coletelor, s-a dovedit ca acestea contin 18.000 pachete de tigari, marca Jin Ling, in valoare de peste 155.000 de lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, evaziune fiscala si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana