9 mai 2013

Aproximativ 40.000 euro ascunsi pe corpul unui cetatean chinez

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Curtici, judetul Arad, au descoperit aproximativ 40.000 euro ascunsi pe corpul unui cetatean chinez, bani a caror provenienta nu a putut fi justificata.

In data de 09.05.2013, in jurul orei 06 . 00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici - jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara, calatorind ca pasager in trenul international ISTER care circula pe relatia Bucuresti - Budapesta, un cetatean chinez, in varsta de 25 ani, cu resedinta in Romania.
Cu ocazia formalitatilor de frontiera, barbatul a declarat ca are in bagaje suma de 10.200 euro.
Existand suspiciuni cu privire la faptul ca acesta ar putea transporta o suma mai mare de bani, persoana in cauza a fost condusa la sediul P.F. pentru efectuarea unui control amanutit. Astfel, pe corpul barbatului, a fost descoperita ascunsa suma de 40.000 de euro, care nu a putut fi justificata de cel in cauza.
Ca urmare a celor constatate, cazul a fost preluat de catre Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Arad, pentru continuarea cercetarilor si stabilirea provenientei banilor.
Un caz similar s-a inregistrat in data de 02.05.2013, cand politistii de frontiera din cadrul P.T.F Nadlac, judetul Arad, au descoperit intr-un Porsche Cayenne, in care se aflau doi cetateni chinezi, 99.000 dolari si 50.000 euro, bani a caror provenienta nu a putut fi justificata.
Politistii de frontiera au sesizat Garda Financiara si I.P.J. Arad - Serviciul Investigare Fraude pentru continuarea cercetarilor, stabilirea provenientei banilor si luarii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana