13 mai 2013

Tigari de contrabanda descoperite de politistii de frontiera

In ultimele 48 de ore politistii de frontiera din judetul Timis au depistat peste 4.000 pachete de tigari de contrabanda ascunse in bagajele sau pe corpul unor persoane.
  • In data de 11.05.2013 in jurul orei 07.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta, impreuna cu lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis au desfasurat in zona de competenta o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari.
    Astfel, a fost oprita pe comunicatia E70, pe centura orasului Deta autoturismul marca Opel inmatriculat in Romania, despre care existau suspiciuni ca ar putea transporta tigari.
    Lucratorii nostri au procedat la identificarea soferului, cetateanul roman Daniela M., in varsta de 41 ani, domiciliata pe raza judetului Arad. La controlul fizic al autoturismului s-au gasit in portbagaj mai multe pachete de tigari de diferite marci, cu timbru de Muntenegru.
    In urma inventarierii tigarilor descoperite in interiorul autoturismului, a rezultat cantitatea de 2.469 pachete, in valoare de 24.690 lei.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia au desfasurat, tot in data de 11.05.2013, o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari.
    Lucratorii nostri au oprit la control pe D.N. 59A un autoturism marca Opel Vectra, inmatriculat in Romania. Autovehiculul era condus de catre Andrei N., de cetatenie romana, in varsta de 39 ani, fiind insotit de alti trei conationali, toti domiciliati pe raza judetului Timis.
    La controlul fizic efectuat asupra autoturismului si persoanelor, au fost descoperite 1.645 pachete de tigari de provenienta R.Serbia, de diferite marci, dismulate pe corpul persoanelor si in bagaje.
In ambele cazuri, pe numele persoanelor implicate au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 tigarete.
Intreaga cantitate de tigari, evaluata la suma de 39.640 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii urmand a fi predata inspectorilor vamali.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana