29 mai 2013

Un barbat cercetat pentru omor in R. Moldova, retinut de politistii de frontiera romani

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, jud. Botosani, au depistat un cetatean moldovean, care a traversat inot raul Prut, trecand ilegal frontiera, pentru a se sustrage actiunii penale deschise pe numele sau, pentru comiterea infractiunii de omor pe teritoriul Republicii Moldova.
 
In data de 27 mai a.c., in jurul orelor 15.40, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, judetul Botosani, aflati in executarea unei misiuni, au depistat pe directia localitatii de frontiera Stefanesti, un barbat care nu-si justifica prezenta in zona si care avea hainele ude si pline de noroi.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea barbatului pe care l-au condus la sediul S.P.F. Romanesti in vederea continuarii cercetarilor.
In urma verificarilor efectuate in colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova si din declaratiile barbatului, s-a stabilit ca acesta este Valentin C., de 40 ani si a trecut ilegal frontiera de stat cu scopul de a se sustrage actiunii penale deschise pe numele sau, pentru comiterea infractiunii de omor pe teritoriul R. Moldova.
Politistii de frontiera au intocmit celui in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat.
Conform Acordurilor incheiate intre Romania si Republica Moldova, la finalizarea cercetarilor barbatul a fost predat autoritatilor de granita ale statului vecin.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana