17 mai 2013

Urmarit general depistat cu documente false la frontiera

Politistii de frontiera aradeni au depistat si retinut, un cetatean francez – urmarit general, care s-a legitimat cu documente false si care impreuna cu un camerunez, incercau sa introduca in tara instrumente si materiale pentru falsificarea de valori.

In data de 17.05.2013, orele 00.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru a intra in tara, ca pasageri in trenul IC Ister care circula pe relatia Budapesta - Bucuresti, doua persoane de sex masculin care s-au legitimat cu pasaport francez respectiv un pasaport eliberat de autoritatile din Camerun.
Existand suspiciuni referitoare la autenticitatea documentelor, cei doi barbati au fost condusi la sediul sectorului pentru verificari. Cu aceasta ocazie, politistii de frontiera au constatat ca pasaportul francez este fals total, iar barbatul care s-a legitimat cu acest document este cetateanul francez Brice W., pe numele caruia este emis un mandat european de arestare, emis in anul 2009 de autoritatile romane pentru detinere de instrumente in vederea falsificarii de valori straine.
Totodata, pe timpul controlului bagajelor celor doi barbati, asupra acestora au fost descoperite materiale si hartie folosite la falsificarea de valori, pe care acestia incercau sa le introduca in tara.
Politistii de frontiera au intrerupt calatoria persoanelor in cauza si au intocmit actele premergatoare de cercetare penala astfel: cetateanului francez pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, fals privind identitatea si detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori straine, iar cetateanului camerunez pentru detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori straine, urmand ca la finalul cercetarilor sa fie luate masurile care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana