19 iunie 2013

10.000 pachete tigari confiscate si patru cetateni romani cercetati pentru contrabanda


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au intocmit, in ultimele 24 de ore, dosare penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda pe numele a patru cetateni romani, respectiv au ridicat in vederea confiscarii aproximativ 10.000 pachete tigari.
Ieri, 18 iunie 2013, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 1.00, o patrula a politiei de frontiera a observat doua persoane, pe directia localitatii Sarasau, in timp ce transportau colete voluminoase de la frontiera spre interiorul tarii.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanelor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit in directii diferite.
S-a procedat la monitorizarea zonei, iar dupa cateva ore au fost depistati doi barbati care s-au indreptat spre coletele abandonate cu intentia de a le prelua, moment in care lucratorii nostri i-au retinut si identificat ca fiind S. Ioan de 25 de ani si B. Marian de 24 de ani, ambii din localitatea Sarasau, jud. Maramures.
La cercetarea terenului au fost descoperite 9 baxuri ce contineau cantitatea de 4.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 40.320 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.
Cetatenilor romani li s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda, iar in continuare se efectueaza cercetarile in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Tot ieri, 18 iunie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava au desfasurat o actiune pe linia combaterii traficului cu tigari, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 14.00, lucratorii nostri au oprit in trafic, pe DJ 209 G (pe raza localitatii Paltin), un autoturism marca Opel, condus de catre cetateanul roman Vasile F., in varsta de 30 de ani, domiciliat in localitatea Dornesti, jud. Suceava.
Existand suspiciuni ca transporta tigari de contrabanda, lucratorii nostri au luat masura conducerii barbatului impreuna cu autoturism la sediul S.P.F. Brodina in vederea efectuarii unui control amanuntit.
Cu aceasta ocazie, au fost descoperite intr-un locas special amenajat, in spatele bordului autoturismului cantitatea de 1998 pachete tigari de provenienta ucraineana.
In urma celor constatate, politistii de frontiera i-au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare sub aspectul savarsirii  infractiunii de contrabanda, iar tigarile in valoare de aproximativ 20.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.
Totodata autoturismul marca Opel, in valoare de 3.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, in vederea continuarii cercetarilor.
Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au depistat, ieri, 18 iunie 2013, in jurul orei 12.00, pe DN 18, pe marginea carosabilului, o femeie care transporta bagaje voluminoase.
La control efectuat asupra acestora, au fost descoperite 480 de pachete, in valoare de 4.300 lei, pentru care Ioana N. de 37 de ani din localitatea Petrova, jud. Maramures, nu a putut prezenta niciun document de provenienta.
Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar femeia este cercetata acum de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor si a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
In cadrul unor actiuni de supraveghere si control la frontiera, lucratori din cadrul Sectoarelor Valea Viseului si Brodina au mai descoperit in apropierea frontierei de stat cu Ucraina, cantitatea de 2.980 pachete tigari in valoare de 26.000 de lei, ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
Si in aceste cazuri, s-a luat masura monitorizarii zonelor unde au fost descoperite coletele, totodata fiind anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene in vederea cercetarii in comun a evenimentelor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana