13 iunie 2013

12 focuri de arma la frontiera de nord a Romaniei cu Ucraina pentru retinerea contrabandistilor de tigari

Politistii de frontiera suceveni au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.In urma actiunilor au fost descoperite si confiscate aproximativ 15.000 pachete cu tigari in valoare de 140.000 lei.Totodata, doua persoane, cetateni romani, sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si contrabanda, iar pentru retinerea uneia dintre ele, politistii de frontiera au tras, cu respectarea prevederilor legale, 12 focuri de avertisment in plan vertical.
  • In noaptea de 13 iunie a.c., o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat in apropierea frontierei de stat o persoana si un atelaj hipo care nu isi justificau prezenta in zona.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la somarea prin voce a persoanei, moment in care aceasta a incercat sa fuga. Drept urmare lucratorii nostri au folosit, conform procedurilor legale, armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment in plan vertical.
    In urma actiunii a fost retinut un barbat, cetatean roman, identificat ca fiind Aladin M., din localitatea Vicovu de Sus, jud.Suceava.
    La cercetarea terenului, in atelajul hipo au fost descoperite 10 colete voluminoase ce contineau 5.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 40.000 lei.
    In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari fata de persoana in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
    Totodata au fost informate si autoritatile de frontiera ucrainene in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
  • Ieri, 6 iunie a.c., lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina, jud. Suceava, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.
    Astfel, in jurul orei 20.30, o patrula a politiei de frontiera a observat intr-o poiana, la aproximativ 1,5 km de frontiera de stat, un autoturism de teren care stationa.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a conducatorului auto, moment in care acesta a abandonat masina si a fugit in padure.
    Barbatul a fost retinut imediat si identificat ca fiind Corneliu C., de 32 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
    La controlul efectuat asupra autoturismului au fost descoperite mai multe colete ce contineau tigari.
    Astfel autoturismul, tigarile si persoana in cauza au fost conduse la sediul sectorului pentru continuarea cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 9.988 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 100.000 lei.
    Conducatorul auto este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    De asemenea autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana